AYOLLAR HUQUQLARINI TA’MINLASHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING HUQUQIY IMKONIYATLARI - Toshmamatova Shaxrizoda Dilmurod qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada ayollar huquqlarini ta’minlash jarayonida raqamli texnologiyalarning huquqiy imkoniyatlari va amaliy ahamiyati tahlil qilingan. Maqolada elektron hukumat tizimlari, onlayn murojaat platformalari, raqamli identifikatsiya vositalari hamda axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining ayollarning huquq va erkinliklarini himoya qilishdagi o‘rni yoritilgan. Maqolada raqamli texnologiyalar orqali ayollarning davlat xizmatlaridan foydalanish imkoniyatlarini kengaytirish, huquqiy axborotlarga erkin kirishini ta’minlash va gender tengligini mustahkamlash masalalari ko‘rib chiqilgan.