O’ZBEKISTONNING ONALIK VA BOLALIKNI MUHOFAZA QILISH TIZIMI DOIRASIDA GERMANIYA BILAN XALQARO HAMKORLIGI - Tirkasheva Dinora O’ktam qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mustaqillik yillarida aholi salomatligini yaxshilash, onalar va bolalar oʻlimini kamaytirish, tibbiy xizmatlar sifatini oshirish, 160 ming yevro miqdorida insonparvarlik yordami, zamonaviy PZR laboratoriyalari, diagnostika jihozlari, COVID-19dan himoyalanish vositalari, lmiy-tadqiqot muassasasi — Robert Kox instituti va mashhur “Sharite” klinikasi mutaxassislari bilan yaqindan hamkorlik oʻrnatilishi ham tibbiyot sohasidagi aloqalarni yangi bosqichga koʻtarish, “Germaniya —Oʻzbekiston tibbiy konsultativ-diagnostika markazi” tashkil etilishi, Friedensdorf International” xalqaro xayriya tashkiloti koʻmagida uyushtirilayotgan insonparvarlik aksiyasi, nemis kompaniyasi — SAP bilan hamkorlikda mamlakatimiz sogʻliqni saqlash tizimini raqamlashtirishga qaratilgan yirik loyiha, Germaniyaning Globogate Concept AG konserni o‘rtasida hamkorlik shartnomasi