O‘QUVCHILARDA DEVIANT XULQ-ATVORNING SHAKLLANISH OMILLARI VA UNI KORREKSIYA QILISHNING NAZARIY HAMDA AMALIY ASOSLARI - Gaparova Umida Abdurashidovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarda deviant xulq-atvorning shakllanishiga ta’sir etuvchi biologik, psixologik va ijtimoiy omillar ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, deviant xulq-atvorning oldini olish, uni korreksiya qilishning nazariy va amaliy asoslari, maktab psixologi, pedagoglar hamda ota-onalarning hamkorlikdagi faoliyati yoritilgan.