O‘QUVCHILARDA DESTRUKTIV XULQ-ATVORNI SHAKLLANTIRUVCHI XAVF OMILLARINING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK TAHLILI - Shaynayev Ruslan Eshqobilovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarda destruktiv xulq-atvorning shakllanishiga ta’sir etuvchi ijtimoiy va psixologik xavf omillari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Oilaviy muhit, tengdoshlar ta’siri, ta’lim muhiti, ommaviy axborot vositalari va raqamli texnologiyalarning o‘quvchilar xulq-atvoriga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, destruktiv xulq-atvorning oldini olish va uni korreksiya qilishda maktab psixologi, pedagog hamda ota-onalar hamkorligining ahamiyati asoslab berilgan.