PEDAGOGLAR KASBIY FAOLIYATIDA PSIXOLOGIK MUAMMOLARNING KELIB CHIQISH OMILLARI VA ULARNI BARTARAF ETISHNING NAZARIY HAMDA AMALIY ASOSLARI - Turdiyeva Ma'mura Abdivasiyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada pedagoglar kasbiy faoliyatida uchraydigan psixologik muammolar, ularning kelib chiqish omillari hamda bartaraf etishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. O‘qituvchining emotsional zo‘riqishi, kasbiy stress, “burnout” sindromi, kommunikativ qiyinchiliklar va ijtimoiy-psixologik omillar tahlil qilingan. Shuningdek, pedagoglarning psixologik barqarorligini oshirish va kasbiy samaradorligini rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.