BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING YOSH-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI VA TA’LIM JARAYONI - Islamova Bibicharos Nurqosim qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining yosh-psixologik xususiyatlari hamda ta’lim jarayonida ularni hisobga olishning ilmiy va amaliy asoslari yoritilgan. Kognitiv rivojlanish, emotsional holat, motivatsiya, ijtimoiylashuv jarayoni va o‘qish faoliyatining psixologik jihatlari tahlil qilingan. Shuningdek, samarali ta’limni tashkil etishda o‘qituvchi, maktab psixologi va ota-onalar hamkorligining ahamiyati asoslab berilgan.