ҲАНАФИЙ МАЗҲАБИДАГИ МЎЪТАБАР МАТНЛАР ТАСНИФИ - Нодирбек Кабилович ТУРАБОЕВ (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аннотация: Ҳанафий мазҳабида кўплаб фиқҳий матнлар мавжуд. Лекин уларнинг ҳаммаси ҳам мусулмонлар орасида оммалашмади. Фақатгина у ишончли манбаларга асосланган ва қулай тартибланган бўлсагина оммалашиб борди. Булар “мухтасар” жанридаги матнлар деб юритилади. Уларнинг шаклланиб ривожланиб бориши ва такомили эътиборидан шартли равишда икки даврга бўлиш мумкин. Мақолада машҳур матнларнинг турли шартларга кўра таснифлаш тадқиқоти амалга оширилган.