МАЗҲАБИМИЗДАГИ МЎЪТАБАР ФИҚҲИЙ МАТНЛАР ЁЗИЛИШ ТАРАҚҚИЁТИ - Нодирбек Кабилович ТУРАБОЕВ (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аннотация: Ислом илмлари ичида фиқҳ катта аҳамиятга эга. У катта икки тармоққа бўлинади. Биринчиси, усулул фиқҳ ва иккинчиси, фуруъул фиқҳ. Мақолада фуруъул фиқҳ соҳасидаги турли асарлар ҳақида сўз боради. Шунингдек, мухтасар матнларнинг пайдо бўлиши ва унинг ривожланиши бир нечта асарлар мисолида очиб берилган.