GIYOHVANDLIKNING YUZAGA KELISHIGA PSIXOLOGIK JIHATDAN SABAB BO‘LUVCHI OMILLAR - Ataxanova Lobar Egamberganovna; Safarbayeva Gulasal Muzaffar qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada giyohvandlikning kelib chiqishiga ta’sir etuvchi psixologik omillar tahlil qilinadi. Jumladan, shaxsning emotsional holati, stress, depressiya, xavotir, o‘ziga bo‘lgan ishonchning pastligi, ijtimoiy moslashuvdagi qiyinchiliklar hamda tengdoshlar ta’siri kabi omillarning giyohvandlikka moyillikni kuchaytirishdagi o‘rni yoritiladi.