YUKLANGAN BIR O’LCHAMLI ISSIQLIK TARQALISH TENGLAMASI UCHUN BOSHLANG`ICH-CHEGARAVIY MASALA - Rashidov Ravshanbek Rustamovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada chegaralangan bir o’lchamli sohada yuklanganlik bilan berilgan issiqlik tarqalish tenglamasi uchun boshlang’ich- chegaraviy masala ko’rib chiqiladi. To’g’ri masala bu tenglama uchun Kosh tipidagi boshlang’ich shartlar va Dirixle chegaraviy shartlar bilan berilgan boshlang’ich- chegaraviy masaladir. O’zgaruvchilarni ajratish usuli bilan berilgan masala ikkinchi turdagi Volterra integral tenglamasiga keltiriladi. Yechimning mavjudligi va yagonaligini isbotlash uchun qisqaruvchi akslantirishlar prinsipiga tayaniladi.