YANGI BILIM YARATISH QOBILIYATINI SHAKLLANTIRISHNING TAJRIBA SINOV METODLARI - Karimova Navbaxar Maxmudjanovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аnnоtаtsiуа. Maqolada yangi bilim yaratish qobiliyatini shakllantirishning tajriba sinov metodlari tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida o‘quvchilarning ijodiy fikrlash va muammolarni hal etish qobiliyatlarini rivojlantirish uchun samarali metodlar ko‘rib chiqiladi. Tajriba sinov metodlari, o‘quvchilarga nazariy bilimlarni amaliyotda qo‘llash imkoniyatini berib, ularning o‘zaro hamkorlikda ishlash ko‘nikmalarini oshiradi. Maqola davomida tajriba sinovlari orqali olingan natijalar va ularning ta’lim jarayonidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Ushbu yondashuvlar o‘quvchilarning mustaqil fikrlash qobiliyatini rivojlantirishga va ularni kelajakda muvaffaqiyatli mutaxassislar sifatida tayyorlashga xizmat qiladi.