TAJRIBA SINOV METODLARINI TAHLIL QILISH VA SAMARADORLIGINI BAHOLASH - Karimova Navbaxar Maxmudjanovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аnnоtаtsiуа. Ushbu maqolada tajriba sinov metodlarining ta’lim jarayonidagi o‘rni va samaradorligi tahlil qilinadi. Tajriba sinov metodlari o‘quvchilarning ijodiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirish, amaliy ko‘nikmalarini oshirish va nazariy bilimlarni mustahkamlashda muhim vosita sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada tajriba sinov metodlarining asosiy turlari, ularning qo‘llanishi, natijalarni tahlil qilish usullari va o‘quvchilarning rivojlanishidagi roli batafsil yoritiladi. Shuningdek, tajriba sinov metodlarining samaradorligini baholash uchun statistik usullar va tahlil natijalari keltiriladi. Ushbu tadqiqot ta’lim tizimini takomillashtirish va o‘quvchilarning shaxsiy rivojlanishini qo‘llab-quv