GLOBAL IQLIM O‘ZGARISHI SHAROITIDA SUV RESURSLARINI BOSHQARISH MUAMMOLARI - Qodirov Abdullа Ahmadovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada global iqlim o‘zgarishi natijasida dunyo hamda Markaziy Osiyo hududlarida suv resurslariga bo‘layotgan salbiy ta’sirlar, suv tanqisligi dinamikasi, suvdan foydalanish samaradorligi va mavjud boshqaruv tizimlaridagi muammolar ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot davomida statistik, qiyosiy va analitik usullardan foydalanilib, suv resurslarini boshqarishda innovatsion texnologiyalarni joriy etish hamda integratsiyalashgan suv boshqaruvi tizimini takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.