BOSHLANG’ICH SINF YOSHIDAGI BOLALARDA O‘Z-O‘ZINI REGULYATSIYA QILISH KO‘NIKMASINI "PEDAGOGIK TAYM-AUT" VA VIZUAL-EMOTSIONAL KUNDALIKLAR ORQALI SHAKLLANTIRISH - Egamberganova Yorqinoy Ollobergan qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf yoshidagi bolalarda o‘z- o‘zini regulyatsiya qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishning pedagogik asoslari hamda "Pedagogik taym-aut" va vizual-emotsional kundaliklardan foydalanishning samaradorligi tahlil qilingan. Ushbu metodlar orqali o‘quvchilarning hissiy holatini anglash, o‘z xatti-harakatlarini nazorat qilish, stressli vaziyatlarda to‘g‘ri qaror qabul qilish va o‘quv faoliyatini mustaqil boshqarish imkoniyatlari yoritilgan. Tadqiqot natijalari mazkur texnologiyalar o‘quvchilarning emotsional barqarorligini, mas’uliyatini va ta’lim jarayonidagi faolligini oshirishda muhim pedagogik vosita ekanligini ko‘rsatadi.