SUN’IY INTELLEKTNI QO‘LLASHDA AXLOQIY ME’YORLAR VA PROFESSIONAL MAS’ULIYAT - Kamronbek Kamolitdinov; Saodat Olimjonova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining jamiyat va kasbiy faoliyatdagi o‘rni hamda ularni qo‘llash jarayonida yuzaga keladigan axloqiy va huquqiy masalalar tahlil etiladi. Sun’iy intellekt tizimlaridan samarali foydalanishda inson manfaatlarini himoya qilish, ma’lumotlarning daxlsizligini ta’minlash, qarorlar qabul qilishda adolatlilik va shaffoflik tamoyillariga amal qilish zarurligi yoritiladi. Shuningdek, mutaxassislarning professional javobgarligi, texnologiyalardan oqilona foydalanish madaniyati va etik yondashuvlarni takomillashtirishning ahamiyati ochib beriladi.