XALQARO HUQUQ NORMALARINING MILLIY SUD AMALIYOTIDAGI AHAMIYATI - Ulmasov Muhriddin Bobir o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada xalqaro huquq normalarining milliy sud amaliyotidagi o‘rni va ahamiyati, ularning O‘zbekiston Respublikasi huquq tizimiga ta’siri hamda odil sudlovni ta’minlashdagi roli ilmiy-huquqiy jihatdan tahlil qilingan. Xalqaro shartnomalar, inson huquqlariga oid xalqaro hujjatlar va umume’tirof etilgan xalqaro huquq prinsiplari milliy sudlar faoliyatida qonunlarni to‘g‘ri talqin qilish hamda inson huquqlarini samarali himoya qilishning muhim huquqiy manbai ekanligi asoslab berilgan. Shuningdek, sud-huquq islohotlari sharoitida xalqaro standartlarni milliy sud amaliyotiga izchil tatbiq etishning afzalliklari, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari yoritilgan.