SUD EKSPERTIZASINING ODIL SUDLOVNI TA’MINLASHDAGI ROLI - Ulmasov Muhriddin Bobir o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada sud ekspertizasining odil sudlovni ta’minlashdagi o‘rni va ahamiyati ilmiy-huquqiy jihatdan tahlil qilingan. Sud ekspertizasining ish bo‘yicha muhim holatlarni aniqlash, dalillarni ilmiy asosda baholash, sud qarorlarining qonuniyligi va asoslanganligini ta’minlashdagi roli yoritilgan. Shuningdek, ekspertning huquqiy maqomi, ekspertiza tayinlash tartibi, ekspert xulosasining protsessual ahamiyati hamda O‘zbekiston Respublikasida sud- ekspertiza tizimini takomillashtirish yo‘nalishlari tahlil etilgan. Zamonaviy ilmiy texnologiyalar va xalqaro tajribani sud ekspertizasi amaliyotiga joriy etish orqali odil sudlov samaradorligini oshirish masalalari ham keng yoritilgan.