BO‘LAJAK PEDAGOGLARNING PEDAGOGIK ARTISTIZMINI RIVOJLANTIRISH VA BAHOLASHNING SUN’IY INTELLEKTGA ASOSLANGAN KONSEPTUAL MODELI (PEDART AI PRACTICE) - Karriboyeva Lobarxon Fayzulla qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu tadqiqot bo‘lajak pedagoglarning pedagogik artistizmini shakllantirish, rivojlantirish va baholashga qaratilgan PedArt AI Practice nomli sun’iy intellektga asoslangan konseptual modelni ishlab chiqishga bag‘ishlangan. Tadqiqot davomida pedagogik artistizmning asosiy tarkibiy qismlari, ularni izchil rivojlantirish bosqichlari hamda baholash mezonlari tizimli va kompetensiyaviy yondashuvlar asosida ilmiy jihatdan asoslab berildi. Taklif etilgan model sun’iy intellekt texnologiyalari yordamida bo‘lajak pedagoglarning nutq madaniyati, emotsional ifodalilik darajasi, kommunikativ mahorati va refleksiv kompetensiyalarini kompleks baholash imkonini yaratadi. Shuningdek, model har bir ishtirokchi uchun individual rivojlanish yo‘nalishlarini belgilash, shaxsiy tavsiyalar ishlab chiqish hamda kasbiy o‘sish dinamikasini muntazam monitoring qilishni ta’minlaydi. Tadqiqot natijalari ishlab chiqilgan PedArt AI Practice konseptual modeli pedagogik mahoratni rivojlantirish va ta’lim sifatini oshirishga xizmat qiluvchi zamonaviy, innovatsion hamda amaliy ahamiyatga ega raqamli yechim ekanligini tasdiqlaydi.