SUN’IY INTELLEKT (ARTIFICIAL INTELLIGENCE) VA MACHINE LEARNING. - Tursunova Sevinch Tuychiboy qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) va mashinali o‘qitish (MO) tushunchalari, ularning o‘zaro bog‘liqligi va zamonaviy texnologik infratuzilmadagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot SI ning tarixiy rivojlanishidan bugungi kundagi keng ko‘lamli qo‘llanilishiga qadar bo‘lgan jarayonni qamrab oladi. Maqola MO metodlarining ma’lumotlarni tahlil qilish va qaror qabul qilishdagi samaradorligini yoritib beradi hamda kelajakdagi rivojlanish tendensiyalarini belgilaydi.