KIBERXAVFSIZLIK (CYBERSECURITY) - Tursunova Sevinch Tuychiboy qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola raqamli asrda kiberxavfsizlikning dolzarb muammolarini tahlil qiladi. Maqolada kiberhujumlarning zamonaviy turlari, ularning tizimlarga ta’siri va himoya qilishning samarali metodologiyalari ko’rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko’rsatadiki, texnologik yechimlar bilan bir qatorda, kiber gigiyena va inson omilini boshqarish xavfsizlik darajasini oshirishda hal qiluvchi ahamiyatga ega.