BULUTLI TEXNOLOGIYALAR (BULUTLI HISOBLASH) - Tursunova Sevinch Tuychiboy qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola zamonaviy axborot texnologiyalarining ajralmas qismi bo‘lgan bulutli texnologiyalar (Cloud Computing) tushunchasini, ularning arxitekturasi, turlari va biznes hamda shaxsiy foydalanishdagi ahamiyatini tahlil qiladi. Maqolada bulutli hisoblashlarning asosiy modellari, afzalliklari va xavfsizlik bilan bog‘liq muammolar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot maqsadi – bulutli texnologiyalarning iqtisodiy samaradorligi va texnik imkoniyatlarini ilmiy asoslashdan iborat.