YURAK INFARKTINI HOZIRGI KUNDA DAVOLASH USULLARI VA PROFILAKTIL CHORALARI. - Turayev Maksadbek Rashidovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Yurak infarkti butun dunyo bo’ylab keng tarqalgan va o’lim ko’rsatkichlari yuqori bo’lgan jiddiy kasallik hisoblanadi. Ushbu maqolada miokard infarktini davolashda qo’llaniladigan zamonaviy usullar, jumladan, reperfuzion terapiya (tromboliz va birlamchi perkutan koronar aralashuv) hamda farmakologik davolashning ahamiyati atroflicha ko’rib chiqiladi. Shuningdek, kasallikning oldini olishga qaratilgan profilaktik choralar, xususan, xavf omillarini boshqarish, sog’lom turmush tarzini targ’ib qilish va ikkilamchi profilaktika strategiyalari tahlil qilinadi. Maqolaning maqsadi yurak infarkti bilan og’rigan bemorlarda prognozni yaxshilash va asoratlarni kamaytirishga qaratilgan eng samarali yondashuvlarni yoritishdan iborat.