VIRTUAL: INTERNET VA IJTIMOIY TARMOQLARNING YOSHLAR TARBIYASIGA TA’SIRI - Tolipova Nargizaxon (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada globallashuv davrida internet va ijtimoiy tarmoqlarning o‘smirlar hamda yoshlar tarbiyasiga, ularning ruhiyati va ijtimoiy xulq-atvoriga ko‘rsatayotgan ijobiy va salbiy ta’sirlari atroflicha tahlil qilingan. Virtual makondagi axborot xurujlari, “ommaviy madaniyat” tahdidlari va ulardan yoshlarni himoya qilishda oila, ta’lim muassasalari hamda jamoatchilik hamkorligining dolzarb vazifalari yoritilgan. Maqola yakunida yosh avlodda mediaimmunitetni shakllantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ilgari surilgan.