RAQAMLI TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA AVIATSIYA TALABALARI KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYASINI SUN’IY INTELLEKT ORQALI RIVOJLANTIRISH - ERGASHALIYEVA DILSHODA BAXROMJON QIZI (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada raqamli transformatsiya sharoitida aviatsiya talabalari kommunikativ kompetensiyasini sun’iy intellekt texnologiyalari asosida rivojlantirish masalalari yoritiladi. Tadqiqotda AI speech botlarning kasbiy muloqot ko‘nikmalarini shakllantirishdagi pedagogik imkoniyatlari, ta’lim jarayoniga integratsiyasi va samaradorligi tahlil qilinadi. Shuningdek, aviatsiya sohasida xalqaro kommunikatsiya talablariga mos kompetensiyalarni rivojlantirishning zamonaviy yondashuvlari bo’yicha taklif va tavsiyalar ilgari surilgan