FIBONACHCHI SONLARINING TABIAT VA BIOLOGIYADA QO’LLANILISHI - Allaberganova Sarvinoz Sadulla qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda Fibonachchi sonlari tabiat va biologiyada qanday keng va chuqur qo‘llanilishi yoritiladi. Fibonachchi sonlarining o‘simliklar morfologiyasi, hayvon organizmlarining tuzilishi, populyatsiyalar rivoji va molekulyar biologiyadagi o‘rni atroflicha tahlil qilinadi. Maqolada Fibonachchi ketma-ketligining evolyutsion mexanizmlarga, tabiat naqshlari va genezisi jarayonlariga ta’siri, shuningdek, zamonaviy ilg‘or tadqiqotlar asosida tahlil qilinadi. Adabiyot sifatida asosan so‘nggi yillardagi ilmiy manbalarga murojaat qilingan.