FIBONACHCHI SONLARINING FIZIKA VA TEXNIKADA QO’LLANILISHI - Allaberganova Sarvinoz Sadulla qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Berilgan ilmiy tadqiqotda Fibonachchi sonlarining zamonaviy fizika va texnikadagi nihoyatda muhim va murakkab o‘rni, ularning tabiat qonunlari, zamonaviy qurilmalar, mexanika, optik fizika, energetika va boshqa fundamental sohadagi tahlillari asosida o‘rganiladi. Mazkur maqolada fizika va texnikaning turli sohalarida Fibonachchi sonlaridan amaliy foydalanish, ularning to‘lqinlar, rezonans jarayonlar, strukturaviy optimal yechim va texnologiyalardagi imkoniyatlari keng tahlil qilinadi. Eng so‘nggi zamonaviy ilmiy manbalar asosida tadqiqot natijalari xulosalanadi.