FURYE QATORI YORDAMIDA YECHIMNI QURISH - Matchanova Orzigul (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xususiy hosilali differensial tenglamalarni (XHDT) yechishda Furye qatorlarining roli batafsil ko‘rib chiqiladi. O‘zgaruvchilarni ajratish (Furye) usuli orqali issiqlik o‘tkazuvchanlik va tor tebranishi kabi klassik fizik masalalarning analitik yechimlarini qurish algoritmlari keltirilgan. Shuningdek, qatorlarning yaqinlashuvchanligi va chegaraviy shartlarning yechimga ta’siri tahlil qilingan.