O‘SPIRINLARDA MAQSADGA YO‘NALTIRILGANLIK VA MUVAFFAQIYATGA INTILISHNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK- PSIXOLOGIK JIHATLARI - Maxmanazarova Lola G'ulomovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘spirinlarda maqsadga yo‘naltirilganlik va muvaffaqiyatga intilishni rivojlantirishning pedagogik-psixologik jihatlari ilmiy asosda tahlil qilingan. Shuningdek, shaxsning motivatsiyasi, o‘z-o‘zini boshqarish, kasbiy va shaxsiy maqsadlarni belgilash, pedagog hamda ota-onalarning bu jarayondagi o‘rni hamda zamonaviy psixologik yondashuvlar yoritilgan.