TA’LIM MUASSASALARIDA ZO‘RAVONLIKNING PSIXOLOGIK PROFILAKTIKASI VA PSIXOLOGIK XIZMATNING SAMARADORLIGI - Xamdamova Morxoboxon Tulkinovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada ta’lim muassasalarida zo‘ravonlikning oldini olishning psixologik asoslari, zo‘ravonlikni yuzaga keltiruvchi omillar hamda psixologik xizmatning profilaktik va korreksion faoliyati ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, maktab psixologi, pedagoglar va ota-onalar hamkorligining zo‘ravonlikning oldini olishdagi ahamiyati hamda psixologik xizmat samaradorligini oshirishning zamonaviy yondashuvlari yoritilgan.