DARAJALI FUNKSIYA, UNING GRAFIGI VA TADBIQLARI - Raximova Gullola Shavkatovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola asosiy e’tiborni darajali funktsiyalarga, ularning grafigi va keng amaliy tadbiqlariga qaratadi. Kichikdan kattaga, oddiydan murakkabga, abstrakt nazariyadan haqiqiy hayotiy sohalargacha darajali funksiyaning o‘rni chuqur tahlil qilinadi. Matnda alohida tarzda har bir ixtiyoriy darajali funksiya uchun analitik asos, xossalar va grafigi o‘rganiladi. Darajali funksiyalarning matematik va vizual tahlili, ularni kompleks va real muammolarda modellashtirishda qanday foydalanish mumkinligi keng yoritiladi. Xususan, darajali funksiyaning matematik mohiyati, grafigi tuzilishi, har xil exponentlar uchun graf oqimi va amaliy implementatsiyasi haqida batafsil ma’lumot keltiriladi. Matn davomida fan-texnika taraqqiyotida va iqtisodiy, texnik hamda statistik modellashtirishda darajali funksiyalarning qanday universal vosita ekani asoslanadi.