PLENER SAN’ATI: TABIAT BILAN MULOQOT VA ETYUDNING BADIIY QIYMATI - Isirgapov O`ktam (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada plener san’ati — ochiq havoda tabiatdan bevosita ishlash — rassom faoliyatidagi mustaqil ijodiy janr sifatida ko’rib chiqiladi. Etyud va tugallangan asar o’rtasidagi badiiy farq tahlil etiladi, Barbizon maktabi (XIX asr Fransiyasi) tajribasi va uning zamonaviy plener an’analariga ta’siri o’rganiladi. Maqolada plenerning pedagogik va estetik ahamiyati ham yoritiladi.