KICHIK VA O’RTA TADBIRKORLIK SUBYEKTLARINI SOLIQQA TORTISHNI SODDALASHTIRISH YO’LLARI - Orifov Behzod Ozodbek O'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Kichik va o‘rta tadbirkorlik subyektlarini soliqqa tortish tizimini soddalashtirish iqtisodiyotni rivojlantirish, tadbirkorlik faoliyatini qo‘llab-quvvatlash hamda soliq ma’murchiligini takomillashtirishning muhim omillaridan biri hisoblanadi. Mazkur maqolada kichik va o‘rta biznes subyektlarini soliqqa tortishning amaldagi tartibi, mavjud muammolar hamda ularni bartaraf etishning zamonaviy yo‘llari tahlil qilingan. Shuningdek, soliq yukini optimallashtirish, raqamli texnologiyalarni joriy etish va xalqaro tajribadan samarali foydalanish orqali soliqqa tortish tizimini soddalashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.