RAQAMLI TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA O‘ZBEKISTON BANK TIZIMI: INTERNET VA MOBIL BANKING XIZMATLARINING IQTISODIY TAʼSIRI VA RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Muxitdinova Moxira Shovkat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada raqamli transformatsiya sharoitida O‘zbekiston bank tizimida internet va mobil banking xizmatlarining rivojlanish tendensiyalari hamda ularning iqtisodiy ta’siri tahlil qilingan. Tadqiqotda raqamli bank xizmatlarining mijozlarga qulaylik yaratish, operatsion xarajatlarni kamaytirish, moliyaviy xizmatlar qamrovini kengaytirish va banklar faoliyati samaradorligini oshirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, internet va mobil banking xizmatlarini rivojlantirishga ta’sir etuvchi omillar, mavjud muammolar hamda istiqboldagi rivojlanish yo‘nalishlari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari O‘zbekiston bank tizimida raqamli texnologiyalarni yanada takomillashtirish va zamonaviy bank xizmatlarini rivojlantirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.