KOLLAGEN PEPTIDLAR OLINISHI, BIOLOGIK FAOLLIGI - Radjabov Otabek Iskandarovich; Abdullajonova Yulduzxon Uchqun qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kollagen peptidlarining olinishi usullari, biologik faolligi tahlil qilindi. Ularning organizmda oson o’zlashtirilishi, antioksidant va regenerativ xususiyatlari, shuningdek, teri, suyak va bo’g’imlar salomatligini qo’llab- quvvatlashdagi ahamiyati yoritildi. Kollagen peptidlarining tibbiyot, farmatsevtika va funksional oziq-ovqat mahsulotlari ishlab chiqarishdagi istiqbollari ham ko’rib chiqildi.