KOLLOGEN PEPTIDLARNING TIBBIYOTDA QO’LLANILISHI. - Radjabov Otabek Iskandarovich; Abdullajonova Yulduzxon Uchqun qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kollagen peptidlarining biologik ahamiyati, kollagenning asosiy turlari hamda ularning zamonaviy tibbiyotdagi qo’llanilishi yoritilgan. Shuningdek, kollagen peptidlarining teri, bo’g’im va suyak kasalliklarini davolashdagi samaradorligi ilmiy manbalar asosida tahlil qilingan.