BADIIY ASARLARNI TARJIMA QILISHNING LINGVISTIK MUAMMOLARI - Olimjonova Maftunaxon Omiljon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada badiiy asarlarni tarjima qilish jarayonida uchraydigan lingvistik muammolar tahlil qilinadi. Xususan, leksik, grammatik, stilistik va pragmatik birliklarni tarjima qilishdagi qiyinchiliklar, milliy-madaniy xususiyatlarni saqlash, muallif uslubini qayta yaratish hamda ekvivalentlikka erishish masalalari yoritilgan. Shuningdek, badiiy tarjimada tarjimonning kasbiy mahorati va madaniyatlararo kommunikatsiyadagi o‘rni misollar asosida tahlil etilgan. Tadqiqot natijalari badiiy tarjima sifatini oshirish hamda tarjima nazariyasini rivojlantirishga xizmat qiladi.