BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING TASVIRIY FAOLIYATINI YOSH VA PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI ASOSIDA RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Abduqaxorova Muslimaxon Mirzabaxrom qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o’quvchilarining tasviriy faoliyatini yosh va psixologik xususiyatlari asosida rivojlantirishning pedagogik hamda metodik jihatlari tahlil qilingan. Unda 1–4-sinf o‘quvchilarining tasviriy faoliyatidagi bosqichma-bosqich o‘zgarishlar, rangni idrok etish, shaklni tasvirlash, kompozitsiya tuzish va ijodiy fikrlash qobiliyatlarining rivojlanish xususiyatlari yoritilgan. Shuningdek, tasviriy san’at darslarida individual yondashuvni qo‘llash, o‘quvchilarning tasavvuri va badiiy tafakkurini rivojlantirishga xizmat qiluvchi metodik tavsiyalar hamda amaliy mashg‘ulotlarning ahamiyati asoslab berilgan.