JISMONIY TARBIYA DARSLARINI SAMARALI TASHKIL ETISH - Qurbonova Dildora; Saparboyev Mavlonbek Mirzobek oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada umumta’lim maktablarida jismoniy tarbiya darslarini samarali tashkil etishning pedagogik-uslubiy asoslari tahlil qilingan. Darsni rejalashtirish, mashg‘ulot zichligini oshirish, o‘quvchilarning yosh va jinsiy xususiyatlarini hisobga olish, zamonaviy pedagogik texnologiyalar va sport inventarlaridan foydalanish masalalari yoritilgan. Tadqiqot natijalari jismoniy tarbiya darsining tuzilmaviy qismlarini to‘g‘ri tashkil etish o‘quvchilarning jismoniy tayyorgarlik darajasini sezilarli darajada oshirishini ko‘rsatadi.