SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA STARTAP EKOTIZIMINI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI - Aliyeva Durdona Jamshid qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining startap ekotizimini rivojlantirishdagi o’rni va ahamiyati tahlil qilingan. Startap faoliyatida sun’iy intellektdan foydalanish orqali biznes jarayonlarini avtomatlashtirish, investitsiyalarni jalb etish, bozor tahlilini amalga oshirish hamda innovatsion mahsulot va xizmatlarni yaratish imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, dunyo tajribasi asosida sun’iy intellektga asoslangan startaplarning rivojlanish tendensiyalari, ularni qo’llab- quvvatlash mexanizmlari hamda O’zbekistonda mazkur yo’nalishni rivojlantirish istiqbollari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalariga ko’ra, sun’iy intellekt texnologiyalaridan samarali foydalanish startaplarning raqobatbardoshligini oshirish, investitsion jozibadorligini kuchaytirish va raqamli iqtisodiyot rivojlanishiga sezilarli hissa qo’shishi aniqlangan.