GENERATIV SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINING TA’LIM VA BIZNES JARAYONLARIDAGI IMKONIYATLARI - Aliyeva Durdona Jamshid qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada generativ sun’iy intellekt texnologiyalarining ta’lim va biznes sohalaridagi zamonaviy imkoniyatlari, ularning samaradorligi hamda raqamli transformatsiya jarayonlaridagi o’rni tahlil qilingan. ChatGPT, Gemini, Microsoft Copilot va boshqa generativ sun’iy intellekt platformalarining ta’lim sifatini oshirish, biznes jarayonlarini avtomatlashtirish, qaror qabul qilishni qo’llab-quvvatlash hamda innovatsion mahsulot va xizmatlarni yaratishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, generativ sun’iy intellektdan foydalanishning afzalliklari, mavjud muammolari, etik va huquqiy jihatlari hamda O’zbekistonda ushbu texnologiyalarni joriy etish istiqbollari ilmiy asosda tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari generativ sun’iy intellektning ta’lim va iqtisodiyotning raqamli rivojlanishidagi strategik ahamiyatini ko’rsatadi.