O‘ZBEK ADABIYOTIDA FOLKLORIZM O‘RNI - Maxmudova Feruza Muhammad qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotida folklorizmning shakllanishi, rivojlanishi va badiiy adabiyot taraqqiyotidagi o‘rni tahlil qilinadi. Xalq og‘zaki ijodi bilan yozma adabiyot o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik, folklor unsurlarining badiiy asarlarda qo‘llanilishi hamda ularning estetik vazifalari yoritiladi. Shuningdek, o‘zbek mumtoz va zamonaviy adabiyotida folklorizmning namoyon bo‘lish xususiyatlari ilmiy jihatdan izohlanadi.