KATTA BRENDLARNING INQIROZGA UCHRASH SABABLARI - Yo’ldosheva Zebinisobegim Farrux qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya Ushbu maqolada katta brendlarning inqirozga uchrash sabablari va ushbu vaziyatlarni tahlil qilish usullari o’rganiladi.Har qanday yirik brendlar qanchalik ommalashib, muvaffaqiyat cho’qqisiga chiqqanidan so’ng u bozordagi moslashuvchanlik va yangiliklarga moslasha olmasa u kampaniya inqirozga uchrashish ehtimoli katta. Shu bilan birga noto’g’ri boshqaruv qarorlari,iste’molchilarning talabini o’zgaruvchanligi, moliyaviy muammolar ham inqirozga sabab bo’ladi. Misol tariqasida esa Nokia, Kovak va Blockbuster kabi kampaniyalarni tarixiy muvaffaqiyatsizliklarini tahlil qilib, kelajakda bunday xatolarga yo’l qo’ymaslikni taklif beriladi.