DAVLAT VA JAMIYAT BOSHQARUVIDA JAMOATCHILIK NAZORATINING HUQUQIY ASOSLARI - Ulmasov Muhriddin Bobir oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada davlat va jamiyat boshqaruvida jamoatchilik nazoratining huquqiy tabiati, mazmun-mohiyati va ahamiyati tahlil qilingan. Muallif tomonidan O‘zbekiston Respublikasining «Jamoatchilik nazorati to‘g‘risida»gi qonuni hamda unga tegishli boshqa me’yoriy-huquqiy hujjatlar asosida jamoatchilik nazoratini amalga oshirish subyektlari, shakllari va vositalari ko‘rib chiqilgan. Amaliyotda jamoatchilik nazoratini ta’minlashda yuzaga kelayotgan huquqiy va tashkiliy muammolar aniqlangan hamda ushbu institutni takomillashtirishga qaratilgan takliflar ishlab chiqilgan.