DORIVOR O‘SIMLIKLARI FANINI O‘QITISHNING KELAJAK AVLOD UCHUN PEDAGOGIK VA PSIXOLOGIK AHAMIYATI - Ro‘ziyeva Nazira Ochilovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekistonning dorivor o‘simliklari fanini ta’lim jarayonida o‘qitishning pedagogik va psixologik ahamiyati yoritilgan. Dorivor o‘simliklar haqidagi bilimlarning yosh avlodning ekologik madaniyati, sog‘lom turmush tarzi, tabiatga ongli munosabati hamda ilmiy dunyoqarashini shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, mazkur fanni o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llashning afzalliklari bayon etilgan.