RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA BUXGALTERIYA HISOBI TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISHNING USTUVOR YO’NALISHLARI - Kimsanova Gulsanam Hamidullo qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyotning shiddatli rivojlanishi sharoitida buxgalteriya hisobi tizimini transformatsiya qilish va takomillashtirishning ustuvor yo‘nalishlari tadqiq etilgan. Buxgalteriya hisobida sun’iy intellekt, bulutli texnologiyalar, katta hajmli ma’lumotlar (Big Data) va blokcheyn texnologiyalarini joriy etishning afzalliklari hamda tizimda mavjud muammolar tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida milliy buxgalteriya tizimini raqamlashtirish bo‘yicha aniq ilmiy va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.