RAQAMLI PLATFORMALAR FAOLIYATIDA BUXGALTERIYA HISOBINING O‘ZIGA XOS JIHATLARI - Kimsanova Gulsanam Hamidullo qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy raqamli platformalar (marketpleyslar, agregatorlar, kraudfanding va SaaS platformalari) faoliyatida buxgalteriya hisobini tashkil etish va yuritishning o‘ziga xos xususiyatlari tadqiq etilgan. Maqolada vositachilik operatsiyalari, ko’p tomonlama tranzaksiyalar, virtual aktivlar va obuna (subscription) ko’rinishidagi daromadlarni tan olish bilan bog‘liq hisob muammolari tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida raqamli platformalarning o‘ziga xos biznes modellariga mos keladigan buxgalteriya hisobi va soliqqa tortish tizimini takomillashtirish bo‘yicha amaliy takliflar ishlab chiqilgan.