TA’LIM SOHASIDA OLIB BORILAYOTGAN ISLOHOTLARNING PEDAGOGLAR FAOLIYATIDAGI O‘RNI - Hayitova Gulruh Alijonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekistonda ta’lim tizimida amalga oshirilayotgan islohotlarning mazmun-mohiyati hamda ularning pedagoglar kasbiy faoliyatiga ta’siri tahlil qilinadi. Ta’lim sifatini oshirish, zamonaviy pedagogik texnologiyalarni joriy etish, o‘qituvchilarning kasbiy kompetensiyasini rivojlantirish va innovatsion yondashuvlarni amaliyotga tatbiq etish masalalari yoritilgan. Shuningdek, ta’lim islohotlarining pedagogik faoliyat samaradorligini oshirishdagi o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan asoslab berilgan.