AKKREDITATSIYA EKSPERTLARINI TAYYORLASH VA BAHOLASHDA CHEKLANMA (CHECKLIST) ASOSIDAGI MODELNI TAKOMILLASHTIRISH YO’LLARI - Nasirov Mansur Ibrohimovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Maqolada ta’lim tashkilotlarini davlat akkreditatsiyasidan o’tkazishda qatnashuvchi ekspertlarni tayyorlash va ularning faoliyatini baholashda qo’llaniladigan cheklanma (checklist) asosidagi modelning mazmuni, afzalliklari va cheklovlari tahlil qilingan. Mavjud checklist tizimlarining formal-mexanik xususiyati, moslashuvchanlik yetishmasligi va sifat ko’rsatkichlarini chuqur tahlil qilish imkoniyatining cheklanganligi asoslab berilgan. Modelni takomillashtirish maqsadida ko’p darajali checklist strukturasi, kompetentsiyaga asoslangan baholash shkalasi va raqamli nazorat vositalarini joriy etish bo’yicha aniq takliflar ishlab chiqilgan.