EPIK ASARLAR ASOSIDA O‘QUVCHILARDA KREATIV TAFAKKURNI RIVOJLANTIRUVCHI INTERAKTIV METODLAR TIZIMI - TURANOVA SAYYORA ABDUMALIK QIZI (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annatatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarini kreativ tafakkurini rivojlantiruvchi interaktiv metodlar pedagogik va metodik jihatdan yoritilgan. Tadqiqotda epik asarlarning turlari, ularning o‘quvchilarning kreativ tafakkurini rivojlantirish ko‘nikmalarini shakllantirish tahlil qilinadi. Shuningdek, maqoladabunday asarlarni o‘qitish jarayonida samarali metodlar va yondashuvlar asoslab berilib, o‘quvchilarda kreativ fikrlash, tahlil qilish va xulosa chiqarish ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tiladi.