DAVLAT FUQAROLIK XIZMATIDA MASOFAVIY VA GIBRID MEHNATNI HUQUQIY TARTIBGA SOLISHNI TAKOMILLASHTIRISH - JO‘RAYEVA SHAXNOZA RUSTAMOVNA (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada raqamli texnologiyalar rivojlangan davrda davlat fuqarolik xizmatchilari faoliyatini masofaviy va gibrid shakllarda tashkil etishning huquqiy asoslari tahlil qilinadi. Oʻzbekiston Respublikasi Mehnat kodeksi 1 va “Davlat fuqarolik xizmati toʻgʻrisida”gi Qonun 2 doirasidagi huquqiy boʻshliqlar, xususan, kiberxavfsizlik, xodimlarning “aloqada boʻlmaslik huquqi” hamda ish vaqtini raqamli KPI orqali baholash muammolari atroflicha koʻrib chiqilgan.